Новини

Презентація книжки «Трансформація української національної ідеї»

Днями у Києві відбулася цікава подія - презентація книжки «Трансформація української національної ідеї», до якої увійшли твори 30 відомих українських істориків, філософів, політологів та культурологів.

«Трансформація української національної ідеї» — це збірка статей, які дають відповіді на питання про те, як розвивалася «українська ідея», чому і на якому етапі вона загальмувала, і що слід зробити, щоб «українська ідея» знову стала «українською мрією».

Як відзначив укладач книги - журналіст, громадський і культурний діяч Олесь ДОНІЙ: "Національна ідея має допомогти українцям стати конкурентоспроможною нацією і, бажано, випередити інших". У цій книзі формулюється дефініція української національної ідеї, розкриваються її три попередніх етапи та формулюється наступний четвертий «конкурентний» етап. Видання для тих хто хоче розібратися в українських цінностях і готовий до їхнього оновлення.

До речі, члени правління ГО "Інститут української національної ідеї" Анатолій Жуковський та Іван Вєтров також взяли участь у цій непересічній події.

1