Новини

«ПЕРЛО МНОГОЦІННЕ»

Днями у світлиці  Рівненської  обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося урочисте нагородження переможців щорічного Обласного літературного конкурсу “Перло многоцінне”, приуроченого до Дня української писемності і мови.

 

Цьогоріч конкурс проводився Рівненським обласним об’єднанням Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка спільно із ГО «Інститут української національної ідеї» та Рівненською обласною організацією Національної спілки письменників України.

 

Конкурс проводиться як творче змагання для дітей шкільного віку, які шанують українське слово, мають літературний хист, тож понад 200 учасників подали свої творчі доробки у номінаціях  «проза», «поезія» та «публіцистика». 

 

За цей п’ятнадцятирічний період конкурс набув неабиякої популярності і став школою юних майстрів пера. Серед переможців минулих років уже є члени Національної спілки письменників України.

 

Голова журі Євген Шморгун високо оцінив подані на конкурс роботи і зауважив, що мистецький рівень щороку зростає, розширюється географія учасників. Твори переможців увійдуть у черговий альманах «Проріст», який вручатиметься авторам під час обласного свята української мови, культури й духовності у Пересопниці 22 травня.

 

30 переможців отримали від Товариства «Просвіта» та Інституту української національної ідеї грамоти та цінні подарунки – книги Мирослава Дочинця та солодощі. Їх наставників нагородили почесними грамотами. 

IMG 22541

23472156 397625304003459 4391406935317340776 n