Новини

Нас об'єднали - "Любов. Радість. Щастя"

Наш перший форум-фестиваль «Українська національна ідея» під назвою «Любов. Радість. Щастя» відбувся! У мальовничому селищі Верховина, серед величних гір ми зібрали на перший погляд невелику, проте із впевненістю можна сказати згуртовану команду однодумців. Протягом 6 днів ми навчалися, слухали цікаві лекції, ділилися досвідом, під карпатську ватру співали українські пісні, брали участь у майстер-класах трипільської культури, піднялися на Писаний камінь. Безумовно як і планували, провели організаційно-дієву гру.

 

 

 

 

 

Організаційно-дієва гра – це унікальна методологія яка дозволяє шляхом взаємодії спеціалістів різного профілю та використання ефективних методів мислення за короткий термін проаналізувати ситуацію, яка потребує вирішення, з'ясувати і чітко сформулювати проблематику і запропонувати шляхи вирішення.


Зокрема, одна з тем, з якою ми працювали – це «Українська національна ідея: в новій системі управління державою». Описали її як: УНІ: в новій системі управління державою – це створення, функціонування та розвиток ефективних та справедливих механізмів життєдіяльності суспільства за участю всіх громадян для покращення життя кожного. Ключовою проблемою, яка стає на заваді – відсутність міцної команди готової взяти на себе відповідальність за розробку та впровадження нової системи управління.

 

Інша тема, актуальна і болюча, ми говорили про сучасну освіту. Як сказав один з учасників-батьків, проблема у тому, що діти не хочуть іти в школу. Тому спробували уявити якою має бути школа майбутнього. Прийшли до спільної думки, що це має бути Школа цілісного розвитку – як освітній простір для гармонійного розвитку природного творчого стану особистості в інтелектуальній, духовно-моральній, емоційній, соціальній та фізичних сферах. Ключова проблема, що заважає цьому – відсутність, за викликом часу, нового закону Про освіту, який би дав змогу реформувати систему освіти, суттєво змінити державні стандарти загально-середньої освіти, аби вони були націлені на формування життєвих компетентностей з метою цілісного морально-духовного виховання тверезої особистості, зробити навчальний процес цікавим для сучасного школяра.

 

Ці та інші напрацювання ляжуть в основу роботи кафедр Інституту української національної ідеї.

 

  06 120617 1 170

IMG 6312-3

DSC 6161

DSC 6154