Заплановано

Проект плану роботи ГО "Інститут української національної ідеї" на 2018-2019 р.

 


1. Завершення роботи над Положенням та критеріями формування команди із трьох ППП – порядність, патріотизм, професійність та їх прийняття.

2. Завершення роботи над Правилами взаємостосунків членів команди та принципи діяльності та їх прийняття.
3. Продовження роботи над Основами Української Духовної Республіки (інші варіанти назви цього документу) – Конституція, Концепція, Почин, Духовний Кодекс. Вкінці цього документу дати єдину платформу основних понять. Тобто людей потрібно об’єднувати на тому, що у всіх духовних, культурних, розумних людей – спільне. І запровадити правило заборони (тобто не піднімати) теми, які роз’єднують – релігія, політика, мова, національність та ін.
4. Зробити карманний варіант цього документу для потенційних членів команди, де в простій формі деталізувати ціль, а самі Основи – це реалізація цілі. Перед його виданням зробити опитування близько 200 людей чи розуміють ціль і чи підтримують її.
5. Розробити очну і заочну форми роботи ІУНІ
6. Створення філіалів при наявності в нашій команді регіональних лідерів. Вони ж позиціонуються як Центри розвитку особистості
7. Січень 2018 р. поїздка в Польщу на запрошення Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень для налагодження контактів.
8. Поїздка в Женеву
9. Наповнення сайту свіжою та цікавою інформацією
10. Формування образу майбутнього України, його опис та візуалізація.
11. Продовжити проведення на базі ІУНІ тренінгового навчання для членів команди та їх сімей за авторською системою Школи «Єдність».
12. Переформатувати команду Школи «Єдність» та розвернути її системну діяльність. Переклад всіх матеріалів на українську мову, закупка відеоапаратури, створення методичок, завершення роботи над «Зошит учня школи» та ін.
13. Завершити роботу над 2 документами – результатами організаційно-дієвої гри в Карпатах на тему: «Українська національна ідея: в новій системі управління державою» та «Школа цілісного розвитку»
14. Діяльність Школи «Єдність» за окремими планом.
15. Створення як мінімум 2 кафедр:
- Освіта
- Економіки та менеджменту
- Розробка планів діяльності кафедр
16. Влітку 2018 р. провести другий форум на тему: Українська національна ідея. Ціль – розпочати загальноукраїнську дискусію (національний діалог) на тему: Українська національна ідея, а також долучення однодумців у нашу команду.
17. Наступний крок – це створення документального фільму на 20-30 хв на базі цього документу (пункт 4).
18. Переклад та видання книги «Закони правильних відносин».
19. Завершення роботи над проектом «Дитячий майданчик»
20. Створення 30-хв документального фільму про світові перемоги сучасних українців. Варіанти назви «Українська національна ідея починається з тебе»
21. Проект під назвою «В якій Україні ви хочете жити. Або майбутнє України очима дітей». Вік 15-22 р. Територія охоплення – Рівненська обл. Ціль – збір талановитих та практичних ідей, які можуть бути використані в діяльності Інституту. Видання найкращих робіт в збірку з числа переможців.
22. Проект під назвою «Проблеми сучасного батьківства». Виховання чи вирощування дітей? Як ставлення батьків впливає на майбутнє формування дітей. Форма – дитячі твори, найкращі з яких будуть видані + інтерв’ю з переможцями і створення на основі всіх матеріалів документального фільму.
23. Видача збірки із 4 фільмів: "Процвітання. Чи готова до нього Земля!", "Знищення людства", "Локальне вирішення глобальних проблем", "Дім. Історія подорожей". Тираж – 1000 дисків. Їх розповсюдження через «Просвіту», нашу команду, забезпечити роздачу депутатам Верховної Ради України, урядовцям.
24. Проект «Спілка за щасливе і здорове майбутнє». Створити в Рівному спілку між виробниками (фермерами) чистих сільськогосподарських продуктів та покупцями (міським населенням). Тобто гарантоване виробництво і гарантована покупка (з можливою передоплатою наперед на 1 сезон, де ризики страхуються страховою компанією). Долучити до цього «Комуну Рівного».
25. Проект документального фільму «Хто ми?», який складається з трьох частин:
І Ким ми були?
ІІ Хто ми є?
ІІІ Ким ми будемо? (Використати інтерв’ю та нарізки із нашої фільмотеки та інші цікаві матеріали на сайті)
26. Затвердження структури Інституту української національної ідеї за трьома напрямами діяльності
27. Підбір кадрів у команду Інституту української національної ідеї з різних регіонів України (за рекомендацією одного-двох членів команди)
28. Продовження пошуку громадських організацій із подібними до нашої цілями діяльності для налагодження співпраці та об’єднання через спільний Меморандум в Єдиний громадянський рух загальнонаціональної Єдності.

 

* На основній сторінці використані фото рунічно-символічної композиції "Еволюція" та "Ра'Жанна", автор майстер-художник етно-езо-арт-стилю Віктор Зінченко, з приват колекції "Руна Рода" Хелен ПаннаТерос  (http://paramataya.blogspot.com/).